A continuació, es presenta un introducció esquematitzada sobre les pautes seleccionades per a desenvolupar aquesta práctica sobre la Pissarra Digital Interactiva.
En primer lloc, remarcar que el concepte educatiu que treballem pertany a l’àrea de les ciències socials i va dirigit als alumnes del primer curs d’Educació Primària. Es tracten dos blocs ens concret i d’ells s’ha realitzat una selecció de dos continguts específics. Per una banda, el bloc 2 anomenat el món on vivim, d’aquest es tracten els elements del temps atmosfèric (sol, núvols, pluja,...) i, per altra banda, el bloc 4, anomenat les petjades del temps, on es tracta el contingut de les formes naturals de mesurar el temps, concretament, les estacions.
Al llarg de la pràctica es desenvolupen dues activitats, que tracten aquests dos continguts. Aquestes dues tenen un disseny on s’empren imatges interactives, videos, audios...tot element interactiu perquè les activitats siguen lúdiques amb l’objectiu d’aconseguir la motivació, la concentració i l’aprenentatge col·laboratiu i significatiu de tot l’alumnat.
En primer lloc, fent ús del creador d’activitats, s’ha elaborat una activitat en la qual les imatges dels elements del temps atmosfèric amb el seu so característic s’han de relacionar amb la paraula corresponent.
Les dues activitats interactives de Smart Lab que s’inclouen són:
“Game show” en la qual els alumnes tenen diferents torns per respondre les preguntes de “Vertader o fals?” relacionades amb elements i accions de cada estació de l’any. A través d’aquesta, els alumnes poden revisar els continguts apresos d’una manera divertida.
“Alçar les cartes”, els alumnes han de girar les huit targetes que hi ha, dos per a cada esatció de l’any, i troben dins d’aquestes un element característic de l’estació corresponent. D’aquesta forma, es millora el record, el vocabulari, així com les activitats de correspondència.
No hay comentarios:
Publicar un comentario